YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

viernes, 12 de febrero de 2010

Escola Valenciana II

Enguany com tots els anys, tornen al nostre Regne les trobades, eixes trobades que diuen defendre el valencià (quan soles defenen el català), i que damunt es una idea duta a terme per Escola Valenciana. Fa un temps ya varem vore qui era realment Escola Valenciana, i que s'amagava baix d'eixes sigles. ¿Conegau al seu president? Si, el del premi en les mans.

Pero l'assunt va un poc mes allà. Resulta que junt a Escola Valenciana, unes atres entitats, subvencionades clar, proclamen als quatre vents la catalanitat en estes festes.

Pero lo mes fotut, es que estes associacions que proclamen la catalanitat, perteneixen al mateix temps a Escola Valenciana.
Aixina tenim a la Civica, que en la seua pagina se presenta baix les sigles .CAT, ademes, dona una entrada a VilaWeb, pero lo mes curios de tot, es que junt a Escola Valenciana fa cursos de ¿Valencià? en Xixona, San Joan i Alacant. Fins aci, deuria de ser tot correcte, pero ... ¿sabeu en colaboracio de qui heu fan? mireu ... de l'Institut d'Estudis Catalans. Aci se descobrix el pastis, resulta que la Civica, i Escola Valenciana donen cursos de Català en colaboracio de l'Institut d'Estudis Catalans i dels ajuntaments de Xixona, Sant Joan i Alacant. Pero ¿que vol dir aço? ¿A on està la coherencia dels nostres politica?
Clar, aixina no es d'estranyar, que la Civica i Escola Valenciana estiguen damunt amparades per l'Universitat d'Alacant, dins de l'Unitat per a l'Educacio Multilingüe. Un proyecte, que conta en el soport de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, que no es mes, que un intent fallit d'impondre la filologia catalana dins de l'Universitat, pero com be hem dit amagant que heu fan en valencià. Es una llastima, que este organisme, no tinga res que vore ni ensenye res de lo ensenyat en son temps pel primer profesior Lluis Fullana i Mira. I que acate per contra els estudis (o millor dit estropicis) de Fuster, Sanchis Guarner i atres tants, i heu mescle en companyia de la llengua inventada pel quimic Fabra.

Me resulta un tant desconcertant pensar que fan grups com Rialla Animacio, que tenen el seu blog en castellà, suponc que es per que no saben molt be el català, aixo si, en les trobades sempre en una marfrega. Tot un obra social segons la CAM.

Ademes, del gup Xarxa Teatre que te en la seua pagina entrada en Català, Castellà, Frances i Angles . Este es l'encarregat de animar la VII nit d'Escola Valenciana a on se repartiran els seus premis, premiant a Obrint Pas per la seua llabor social i defensa de la llengua catalana (i que casualment fa dos anys va ser el grup principal del Fesfoc , entre atres i donant aixina el punt d'inici de les 25 trobades.
Ya que enguany estes trobades fan 25 anys.

I es que enganyant a la gent i damunt cobrant eixes subvencions, no es d'estranyar que el president de Escola Valenciana se solte el monyo i ofrene sense complexos noves glories al Nort.

No a les catalanistes Trobades d'Escola Valenciana from Freedom_For_Valencia on Vimeo.

0 comentarios :