YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

domingo, 29 de noviembre de 2009

Manifest contra l'imposicio llingüistica del Catala

El dijous, els representants de La FEDERACIÓN DE ASOCIACIONES CULTURALES DEL ARAGÓN ORIENTAL (FACAO), LA PLATAFORMA ARAGONESA NO HABLAMOS CATALÁN; NOU VALENCIANISME, GRUP D’ACCIO VALENCIANISTA, l'entitat VALENCIA FREEDOM i la FEDERACIO COORDINADORA D’ENTITATS CULTURALS DEL REGNE DE VALENCIA; la ACADEMIA DE SA LLENGO BALÉÀ, la PLATAFORMA DE SA LLENGO BALÉÀ, la EMBAJADA CULTURAL BALEAR, el CÍRCULO BALEAR; i CONVIVENCIA CÍVICA CATALANA presentaren en una roda de Prensa, oferida en la casa de Valencia en Madrit un manifest en contra de l'imposicio llingüistica catalana.
A l'acte acodiren un fum de periodistes, que
s'encarregaren de transmetre este manifest en molts dels diaris de tirada nacional, El Mundo, ABC, ADN, La Gaceta, La Vanguardia, ... com tambe en els de tirada regional, La Voz Libre, AVUI, Nou Ciutat,... els digitals, Interbusca, Siglo XXI, 24 Horas, El Confidencial, El diario Balear, Diario Critico CV, EuropaPress... i encara que parega mentira inclus en els nostres diaris Levante i Las Provincias.

Acte que va ser presidit pel nostre President En Manolo la Torre, que va llegir el manifest.Video
I en el que van intervindre entre atres, el antic president del GAV, President
de Nou Valencianisme, i actual president de Coalicio Valenciana En Joan Garcia Sentandreu . Video 1 i 2.

Espere de tot cor que este acte
servixca per a d'una volta per totes Espanya i Europa coneguen el perseguiment que sofrim, i l'opressio a que es somesa la nostra infancia i joventut en els seus estudis d'una llengua aliena disfrassant-la com a propia.
Ara a Brusseles.
Els que no pugam anar, estarem fent força des de aci.
Es lo manco que podem fer.
Gracies GAV.

2 comentarios :

  1. Billyjoe dijo...

    Ixca servixca per a que la llengua valenciana torne a resorgir. Sort.

  2. Anónimo dijo...

    Soc Frank.
    Molt ben fet. Ni pp ni psoe podran ofegar a uns pobles que soles volen viure en llibertat. El conflicte ha d'estar un atra volta en lo carrer. Si no fem que la nostra veu es senta per tots els puestos estarem perduts. Torne a dirho. MOLT BEN FET.
    Algo está canviant. ALgo ESTEM canviant