YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

domingo, 15 de marzo de 2009

Yo manipule, tu manipules, ells... fan lo que poden

Buscant per este inmens filat que se nomena internet, he trobat un bon grapat d'empastres, o manipulacions fetes pels molt indesijables senyors de la Gran Catalunya Cientifica i Cultural, base primordial, junt a l'ultra dreta falangista de 1890, del Institut d'Estudis Catalans (IEC).
Resulta curiós, comprovar com estes eixemplars persones, no pergueren mai el temps, es mes, s'apropiaren d'ell. Aixina, despres de molts anys falsificant documents, con ya hem dit ans, passaren a falsificar els mapes. Ells eren el tot poderós Deu, pagats per l'utradreta, que a finals de XIX principis del XX, inclús s'atreviren a justificar i assegurar, que ells, Els catalans, eren els verdaders portadors de l'autentica rasa Ària.
Aixina passaven els anys, entre escrits, tipicament valencians, i plans o mapes tipicament correctes.
Va ser fa molts anys, pero com que no tenien, les bases ni els abanços cientifics que tingam hui en dia, pero si tenien, l'artesania per a fer tintes propies d'anys passats. Començaren, lo que se pot denominar com la "FALSIFICACIÓ CATALANERA" que no va ser atra cosa, que la de falsificar tot lo que poguera significar un impediment per a la seua evolució.
Pero, no arribaren mai a la total falsificació, ya que encara que ells tinguen el poder sobre la inmensa majoria dels documents de la Corona d'Aragó, mai podran tindre el poder absolut sobre tots els documents depositats en universitats, biblioteques, i demés llocs creats per a la conservació de documents i mapes. Entitats moltes de les quals, son simplement cientifiques i lliteraries, i mai seran pesetaries, com heu son per desgracia hui en dia totes o casi totes les existents en el nostre territori espanyol.
Bo, deixant a part el tema de les entitats, passarem a lo verdaderament important. Buscant i buscant, he trobat peses dignes de denuncia, ya siga pel seu valor economic, com pel seu valor falsificant.
Aixina arriben a una joya, digna de rendir honors, com es el mapa de 1568-1584. Este mapa, no te despèrdici, puix inclus ha segut reeditat com al primer mapa del Regne de Valencia.
pero açò no es tot, no vos penseu que en este mapa soles ix el Regne de Valencia, per que, com hem dit ans, en l'historia apareixem moltes voltes sense buscaro.
I es per això que dins d'este mapa podem diferenciar atres regnes importants, o per lo manco existents en esta epoca.
Aixina en la part esquerra, podem vore el Regne de Murcia, en la part de dalt el regne de Castella, i a la part dreta, el Regne d'Aragó. Si el Regne d'Aragó, en tot el seu esplendor.
Si observem un poc mes meticulosament, podrem trobar una marca curiosa... Aragonae ora, vejam-ho mes propet.
Pero açò no es tot lo que podem trobar en els mapes, ací tenim un atre del 1634, este tambe mostra el Aragonae ora. O costa aragonesa, com vullgam dir.Ací a la dreta un poc mes gran.
Puix be, no contents en falsificar llibres i tractats, com ya hem vist, els falsificadors catalans, provaren sort en els mapes, fent patanaes tant grans com estes.
Les diferencies, les podeu comprovar vosatros mateix. Amen a jugar a les mentires.
A vore primer mapa, dos patanaes que se veuen a simple vista.
Este mapa, segons les fonts disponibles es de 1616, encara que la seua manipulació, podria datar-lo cap al 189?-192? anys en que la filologia i l'historia catalana, passà de no existir, a ser la base cientifica de la creació de l'univers.
¿que encara no haveu vist els errors?
Anem a vore si trobe un mes gran.
Mira este es el mateix pero en blanc i negre. Segur que mos servix.
Si segur que vos heu donar conter. ¿A on està la divisoria territorial les Pars o terrenys de Catalunya? en el cas del mapa de color,¿ de quin color es marca la frontera catalana? jejeje.
Anem a la segona. ¿Per que tots els lletreros tant dels pobles com atres quant apareixen en vertical, son escrits de forma que alçariem la part esquerra manco el nom de Cataloniae Pars?
La veritat, no heu se, deuriem preguntar-li al que heu falsificà, ya que ell mos podria aclarir atres dubtes d'este famos mapa.
Segur que açò ha resultat molt divertit. Pero lo que no sabem, es que tots els dies als nostres jovens, chiquets, i fills. Els inculquen en mentires d'estes.
¿Que a vosté no li passa? pegue-li una ulladeta al llibre d'historia del seu fill. O al llibre de llengua valenciana. Segur que apareix el "Llibre dels Feyts d'armes de Catalunya", que ya hem dit que no l'aprova ni l'Enciclopedia Catalana.O este mapa, o les regles d'esquivar vocables. O en el pijor dels casos, un mapa en les comunitats de Catalunya, Aragó, Valenciana i Balear i un lletreret dalt indicat que es tracten dels Països Catalans.
Esta es la realitat en Valencia, pese a qui pese. I el que no vullga vore que s'arranque els ulls.
¿Quin mal hauran fet els jovens per a que els inculquen professors pronaZis en escoles pagades pels imposts dels valencians?
¿Quin mal han fet els nostres jovens de viure en esta societat tant aborregada que soles es preocupa de pasturar, o de passejar pel carrer?
¿Quin mal hem fet els valencians que volem ser valencians? ¿O es un mal voler ser lo que som?

0 comentarios :