YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

domingo, 4 de octubre de 2009

¿A on està Esteban?

Esta seria la pregunta dels agredits en la vesprada i nit per integrants del correllengua de Gandia.
I es que si mal o recorde, l'any passat en motiu de la queixa de veïns i mes valencianistes, n'hi hague un poc de revol en tots els diaris de tirada tant provincial com nacional, inclus el senyor Esteban Ibarra, si el president del Moviment contra l'Intolerancia, pero enguany, despres de vore actes valdalics i persecucions de veïns de Gandia, a l'igual d'haver varies detencions, han callat com un puta (es una expressio prou valenciana).

No me negaras, amic Marquesat, que es motiu, per a que els valencianistes, i sobre tot els veïns de Gandia estiguen un poc cabrejats, pero a part desilusionats per els actes que produïren els membres de la manifestacio encapçalada pel seu Alcalde Jose Manuel Orengo Pastor i que es va saldar en un bon grapat de detinguts per part dels manifestants.
Com be diu el senyor Orengo, tota una mostra de manifestacio civica i pacifica.
O per lo manco aixo dia ell l'any passat quant es referia als seus.
Pero es que el dispositiu policial format pels agents de Gandia i Valencia no van ser prou, per a protegir a la gent del poble, inclus, el dispositiu i la seguritat per a que pugam tindre la festa tranquils, van ser prou. O es que yo no se llegir entre llinees, i lo que vol dir el senyor Orengo, es simplement que es per a que els catalanistes puguen tindre ma lliure.

Se que aço no ha aparegut en cap mig, o per lo manco aixo es lo que creu la gent. Per que els mijos de comunicacio, solen tapar-se be l'esquena, i fan de les noticies importants, retalls que no els pot vore ni el mateix Sherlock Holmes. A clar, com els agresors son afins, a l'igual que els colaboradors, i demes gent del correllengua. Puix no conve que la gent s'escarote.
Per que en la tirada nacional i en el seu online, en Levante ficava aço El "correllengua" de Gandia marcha con un ferreo blindaje policial.

Recordeu, l'any passat, en la tele com es referien als actes dels valencianistes. Blaveros, ultres, extremadreta... en fi manco terroristes, que crec que tambe es va sentir, tots els insults capaços de desprestigiar-mos per un acte, que segons la justicia, res te que vore en lo que escrigueren.
Pero,¿ i el perdo?Puix res seguim esperant.
¿I la noticia a tota pagina d'enguany? Puix res, seguim esperant.

I yo me pregunte... ¿quines foren les agressions del cas del Correllengua'08?
Si no recorde mal, una pedrada, que va ser llançada de la part contraria a on es trobaven els contramanifestants.

Ay,¿ i enguany Correllengua'09? varies agressions a conductors, a gent que passejava per la fira en companyia dels seus fills, gent que tornava a casa...

Pero clar, els falsos Maulets, i els Sharperos, o els Skins no son agressius, que estos no son d'Espanya 2000. Total soles preguntaven als viandants si eren blaveros.
I els del Bloc encapçalant la provesso. Interessant, ¿no?

Aixina es com se conquista a la gent, o per lo manco eixa es la forma que practicaven en Alemanya. I damunt reclamant la TV3 per a fer mes neutral l'informacio.

P.D.: Marquesat, espere una resposta convincent, no crec que siga normal que gent de fora de Gandia puga fer actes d'estos i que els pacifistes no diguen res.

Dedicat com no per al senyor Esteban Ibarra, espere que me lligga.

6 comentarios :

  1. Anónimo dijo...

    Estevaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan on estas?Pegarli a la gent aixo es una nova practica democratica i tolerant? o es una nova forma de cultura grunge importada dels talibans?.Si tan chulos son per que no venen el 9 de octubre al cap i casal ahi estarem tots.

    Donalis canya als paletos culturals
    Ratblau. BJOE.

  2. Antifa dijo...

    Una nova mostra mes de que el catalanisme en Lo Regne de Valéncia tan sols és un imperialisme radical, yo soc nacionaliste valencià, crec en el meu REGNE, la meua SENYERA, la meua llengua en SiGLE D'OR

    VIXCA VALÉNCIA LLIURE DE PANQUES!

  3. Marquesat dijo...

    Hola amic, be, per començar "Estevan", deuries canviar-ho per "EesteBan", per altra part el Correllengua no es una manifestació només com tu dius, son actes i tallers populars per a grans i xiquets.

    "llinees" (¿?) supose q voldràs dir "linies"... la teua paraula es un poc complicadeta de pronunciar, no creus?

    Lo que dius dels mitjans de comunicació.... vols dir que tots els mitjans de València son catalanistes?? quina catastrofe no??? a saber quines obscures intencions tindràn de cara als valencians... haurem d'anar amb compte.

    Blaveros, ultres, extrema dreta... es tot correcte! blaveros, no cal q et done explicacions no? ultres, anar a boicotejar un acte no es un acte ultra? saps que si, extrema dreta, home si sou tan amiguets d'E2000, jo crec que eixa gent de pacifics tenen poc, no se tu.

    (P.D.: Marquesat, espere una resposta convincent, no crec que siga normal que gent de fora de Gandia puga fer actes d'estos i que els pacifistes no diguen res.) Gent de fora? el correllengua es nomes pels gandians i gandianes? no entenc massa be el que vols dir...

    Ah! una altra coseta, referent a la paraula "lligga". Alguna ocasió he legit de gent "blavera" (saps que ho dic amb tota l'estima del món) que la lletra "x" per a la paraula "xiquet" no es correcta perque no sona igual que la "x" de "Xàtiva", t'has donat conter que la paraula "lligga" es pronuncien d forma diferent les dos "g"? això com es menja? segons els vostres interessants estudis no deuria de ser "llichga"? (uff que em perdone la gent per les aberracions de paraules que em feu escriure!)

    espere haver respost de forma convincent, encara que a tu es un poc complicat fer-te canviar de idea, pero be.

    Salut!

  4. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Ye Marquesat ¿com va tot?
    Anem a vore, lo de Esteban, tens rao, es un fallo com una casa, demane mil perdons, heu senc pero es que en Valencià, com tu sabras, es Esteve.
    Ara... fique soles una E davant, si no te sap mal.
    jeje pero es que sempre que te faig alguna pregunta un poc compromesa, me respons corregint-me les faltes.

    En quant a lo de llinees, ¿que vols que te diga? es valencià, simpement, "linies", es un castellanisme, pero com l'accepta el IEC, suponc (i no supose) que deu de ser acceptada pels catalanistes. Els que no fiquen mai castellanismes.
    Que ironia.
    En quant a lo de lligga, es correcte, es un fet, que la G valenciana, sempre se pronuncia com a tal, manco quant va precedida de A/O/U i de les consonants D/M/N que sona com a gue.Es per aixo, que en valencià s'escriu Escrig, per eixemple, i resulta tan incomodo quant mos fiquen en l'hospital la paraula "Sang", per que ya me diras com pronunciaries tu eixa paraula si fores Valencià. ¿Sanch?
    En fi, es lo que te ser Valencià i no Català, que n'hi han paraules que soles les pot pronunciar ell (si fores d'Alfarp, no te costaria tant eixa pronunciacio).
    Huy me s'oblidava, ¿veus? ya m'havies marejat.
    En quant a lo del blaveros, yo heu senc, pero per a mi i per als valencianistes es un insult, ya que mosatros defenem la Real senyera, no li veig en aço res que vore en eixe terme.
    Si fora del Bloc,en canvi, igual l'accepteva, per que ells si que s'han fet ara defensors del la quatribarrada en blau.
    Lo de ultres, tu dius que es per que boicotegem un acte, ¿no?
    Dis-me tu si no es correcte manifestar-se de forma pacifica o ficar-se davant de alguna manifestacio en contra de les teues llibertats.
    Aci tens una aclaracio de antiviolencia (http://es.wikipedia.org/wiki/No_violencia) si te fixes, en el quart paragraf, apareix "métodos no violentos" i en el tercer punt, apareix BOICOT;en el quart MANIFESTACION PACIFICA; i en el quint EL BLOQUEO.
    Aixo, no crec que siga res ultra, ¿vols que te busque ultra?
    Lo de extrema dreta, dius que es per que som amiguets d'E2000. Clar, i lo de marinerets, es per que som amics de la Marina Americana, i lo de socarrats, per que n'hi ha gent de Xativa... vinga no digues tonteries.
    I per acabar, que hui si que m'he estes, yo no he dit que siga soles una manifestacio, i sí, l'acte era per al Gandians, pero com resulta que eren quatre gats, han anat autobusos d'atres pobles, inclus del Cap i Casal. Me pregunte si tambe n'han baixat de Tramontana com en el 25 d'Abril.
    Soles fixat que eren uns 500 en la maifestacio, que aixo era soles la manifestacio, i el dia ans, eren 1500 en la contramanifestacio.Tot un exit, ¿no?

  5. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Ah, perdona, amigacho.
    Tu dius que llinees sona mal. que no es valencià.
    ¿Me pots explicar que tal sona Valància que escrius tu?
    Aixo si que sona lleig.
    Per cert, no he trobat cap escrit en valencià que existixca esta aberracio.
    Vinga, i fes-teu mirar, que lo de Amb, Supose, Valància...son catalanismes.
    Ah, per cert, en Valencià existix valència, pero es d'us exclusiu en quimica.
    ¡Correcte la valència dels Atoms!
    Com pots vore, es el valencià una llengua rica que diferencia tots els seus termes.
    No els canvies home, que fa lleig

  6. Joanot Martorell dijo...

    ¿Aon estan ara els diaris parlant malament del violents? o es que la violencia nomes es roin si ve dels valencianistes i si ve dels catalanistes es bona.

    Mentres queden bons valencians que no estiguen venuts als diners catalanistes quedara esperansa per a lo Regne de Valéncia i la seua dolça llengua.