YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

domingo, 30 de enero de 2011

Barco a la deriva

Hem vixcut junts un fum de destrellatats, hem segut capaços de renaixer d'entre l'adversitat... pero seguim seent soles unes poques veus que, callades pel govern, lluitem sense cap ni peus front ad eixos delinqüents que amagats dins de bambolles sociopolitiques viuen de les subvencions i mos pategen el cul tots els dies de l'any.
Hem vixcut junts moments de Gloria, hem plorat quan a Lola li prohibiren fer-li al Pendo la prova del Polen. Hem vist com els nostres companyons, aquells que mes chillaven se'n han anat transvestint i venent-se al millor postor.
Hem segut capaços de fer d'una simple paella, l'acte mes multitudinari del nostre Regne, hem segut capaços de juntar-mos 500.000 valencianistes per a lluitar per les nostres senyes, hem vist com uns jovens han segut capaços de juntar mes de 300 persones en un sopar informal ple de valenciania.
Hem segut capaços de fer unes normes valencianes, a les que encara hui en dia seguim sense vergonya.
Hem segut inclus capaços de salvar la nostra senyera d'entre flames.
Pero tot aço s'ha esfumat...

Ara som un barco a la deriva, un simple joguet del que els nostres politics s'han cansat.
Som moneda de canvi, i sobre tot moneda electoral.
Les nostres senyes, aquelles per les que lluitarem en la Transicio, se veuen hui en dia mes amenaçades que mai. I mentres... seguim a la deriva.

Soc conscient que tots no hem fet lo que hem pogut, pero soc encara mes conscient de que en estos temps sobren les preguntes, sobren moltes respostes. Hem segut poble, hem segut Regne, hem segut nacio. ¿A on queda ara la nostra valenciania?... Espere que encara ne quede en un chicotet raco del nostre cor.

Veem tots els dies frustrats com els nostres fills son educats en català, com els mijos de comunicacio cada dia estan mes catalanisats, pero... no fem res.

I ¿per que no fem res? puix eixa es soles, si me permeteu, la pregunta que vullc deixar en l'aire. Eixa es sense dubte la pregunta que mos fem tots els dies. En fi eixa es senyors i senyores la pregunta a la que hem de respondre.

Hem vist com el PP ha creat primer un entramat dins de la nostra Real Academia de Cultura Valenciana, i despres com ajudats per Pujol, Zaplana, Camps i Gonzalez Pons mos implantaren una sucursal del IEC.

Hem vixcut una batalla de Valencia en la que mos alçarem victoriosos, pero en la que mos deixarem molts caps solts. I mos hem llamentat eleccio darrere d'eleccio de que realment no tenim força politica.

¿Per que no fem res?

Som un barco a la deriva, un barco en el que la tripulacio, ya s'ha cansat de virar cap a tots els costats. Som un barco falt d'ilusio, en que la tripulacio se troba desilusionada.

Es temps de canviar d'una volta i vore que podem fer, per que sense fer res, ya hem estat prou de temps.

Som un barco afonat que no pot continuar en esta albufera. Un barco que mereix ser lliure i soltar les veles mes allà de Madrit.
Ara es moment de mirar-mos el melic i de tractar d'una volta de ser germans. Preguntant-mos tots els dies ¿Que puc fer? ¿realment soc valencianiste?

Arrere quedaren lluites i desilusions, davant tenim un futur que mereix tindre Blau i Corona.
Si volem seguir remant cada u cap al seu Sol, continuarem veent com poc a poc se va apagant.
Es hora, eixa mateixa hora que tant chillem quan cantem tots junts l'himne de lluita. Una lluita que mai deuriem haver deixat.
En fi, vosatros direu...
Ajuntem-nos que ya arriba l'hora,
De ser dignes de ser VALENCIANS.

24 comentarios :

  1. Billyj dijo...

    El valencianisme devem considerar-lo com un moviment de reintegracio nacional, que deuria de ser lliure i democratic, un moviment espiritual i economic on tots els valencians deuriem de retrobar-mos i millorar la nostra cultura (la nostra i no la de atres) en la nostra llengua, la nostra propia politica i el nostre propi dret que mos obriga el cami del nostre propi autogovern aixina podrem governar la nostra patria valenciana.
    Y tot deu escomençar per fer sentir al poble valencià que el centralisme i el catalanisme trenca la seua personalitat furtant-li-la i no deixar-los ser lo que son, valencians. Hi ha que fer-los sentir la necessitat que tenen de defendre la seua cultura llengua i personalitat propies i de fer reconeixer el seu dret i amparar-lo.

    El valencianisme no pot estar nugat a l'espanyolisme ni al catalanisme perque seria canviar un estat central per atre, per aixo hi ha que expulsar estes dos corrents del nostre moviment perque son elements retardants i dissolvents de la nostra lluita i del nostre resorgir.

    Aço ya ho vaig escriure fa un parell d'anys.Mes clar no puc ser.


    I aço atre es de Masclet.
    "Crec, per contra, en un valencianisme que valora la pertinença a un colectiu; que creu en l’estima pels antepassats propis i la seua cultura, i que vol transmetre-la en herència als que l’hauran de succeir. Un valencianisme que em motiva a responsabilisar-me i a preocupar-me per la sòrt del meu poble, no en abstracte, sino per totes i cada una de les persones que habiten en este menut trosset de terra."

    I en aço estem uns quants.
    Ningu te les portes tancades.

  2. Anónimo dijo...

    Poc puc fer yo germà, pero sempre me tindràs prop.
    L'atre dia varem dir adeu a un patriota valencià. s'en anà abraçat per una Senyera i en les goles d'un bon grapat de germans de lluita cantant el himne..

    ... Flameja en l'aire...
    nostra enyera....
    gloria la Patria.....

    I cadà vegá que estic en una d'estes situacions pense lo mateix. Un atre germà que s'en va sense vore la victoria. I tal volta la victoria mai siga devinitiva. I el nostre destí siga lluitar sempre en defensa de lo nostre. I morir lluitant i esperar que un bon grapat de valencians pose en nostre ataut una Senyera i mos arribe al nostre cos inerte les vibracions d'eixes goles entonant els nostres himnes.
    Pero també pense que els imperis cauen, com vejam hui en dia en terres d'Africa i que per molt que coste el poble tornará a ser poble i tornarà a ser LLIURE.

    Un abraç del teu germà ADLERTA.

  3. Anónimo dijo...

    Quan dius "Hem segut capaços de fer d'una simple paella, l'acte mes multitudinari del nostre Regne", vols dir aquell acte que es va omplir de gent (sobretot jubilats) perque regalaven paella i rifaven un vespino? jajajaja

    i lo de "hem segut capaços de juntar-mos 500.000 valencianistes per a lluitar per les nostres senyes" eixos "valencianistes" com tu dius, on es claven quan venen eleccions? si no recorde malament CV va traure uns impressionants 17000 vots, 0'70%... lamentable!

  4. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Billy molt bo, la veritat pense com tu, deu de ser un moviment lliure i democratic, i en aixo devem de treballar tots junts.
    En quant a les paraules de Masclet son relats, puix es la base del valencianisme creure en l'estima pels antepassats i sa cultura i transmetre-la en herencia als que venen darrere. Crec tambe que es en aixo en lo que estem.

    En quant a tu germa Adlerta, me sembla que estas un poc decaigut, recorda les paraules de Ernets Lluch per cada catalaniste que se conquista se fabriquen deu anticatalanistes, lo que millor dit i segons el teu cas pot canviar-se en que par cada bon valencianiste que mos deixa enrollat en nostra Real Senyera i baix els cants del nostre Hinme, naixen deu nous valencianistes i se desperten de l'hipnosis pancatalanista uns atres deu. Per aixo te dic, que encara que mullguen molts bons valencians, sempre ne naixeran atres.
    Per cert, ser soterrat aixina, es tot un orgull.

  5. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Home, Marquesat, tu per aci.
    Cada dia te veig mes desafiant, o meu pareix a mi.
    Anem per parts, per que les preguntetes son bones, encara que pensava que me preguntaries sobre les proves del polen, pero no ha hagut sort :).
    Anem al primer, la paella. Crec que tu saps massa be a quina me referixc,¿no?I si, regalaven paella, com no. Pero aixo de que sobre tot eren jubilats, sera per que no has vist massa fotos, te'n arreplegare unes poques i te les ensenyare. Per cert, ni regalant paella i vespinos he vist que vosatros reunireu la mitat de gent ¿no?
    Puix be anem a la segona, i si, mos reunirem 500.000 valencianistes en una manifestacio pels carrers de Valencia per a defendre les nostres senyes, pero com tu dius, en les eleccions passades, per eixemple,l'immensa majoria optaren pel vot util enganyats pel valencianisme de paradeta del PP (se ven molt be ¿no?), i atres votaren a Unio Valenciana, per no contar en la gent que se va abstindre per que estava cansada de que els politics facen lo que vullguen i venguen sa llengua al millor postor.
    Com veus, el valencianisme existix, encara que molts vullgau mostrar lo contrari. O encara que diambule d'un costat a atre com un barco a la deriva.

  6. Anónimo dijo...

    Com no espabilem nomes mos quedara posarmos un tapo en el cul i esperar que no mos caiga...cada u te lo que se mereix.

    nostromo

  7. Marquesat dijo...

    La prova del pol·len es aixo q feren de la "sabana santa"? esque no estic masa posat en eixos temes... i, per altra part no acabe de creure en tot això.

    La la paella... home, prou lamentable va ser, ni regalant paella vos voten!, no em vingues en cuentos de que si vot util al PP ni històries... tu mateix et deixes en evidència perque penses que la gent que va anar a menjar paella era simpatitzant vostre i resulta q no era com pensaves, trist pero real.
    Ah! i els que no votaren al PP, dius que no votaren... una pregunta, que va traure de positiu CV al fer el paripe de la paella i el vespino? home que la gent no vota a canvi d'un plat de paella! jajajaja, ho sent, pero esque em fa moooolta gràcia!

    doneu pena!

    Au xe! ;)

  8. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Molt be Marquesat, molt be plas,plas,plas.
    La prova del pollen no se realment que es, pero la del POLEN es efectivament la de la "sabana Santa", i la de tantes mes coses que se creïen antigues. Pero, com be dius, a part tenim l'estudi fet pels mestres telers, i atres proves mes.

    En quant a la paella, veig que t'enfosquixes en coses sense trellat, la veritat, i ho dic sense mala fe, de veres.
    La famosa paella, va ser durant el mandat de Lizondo en UV, la que va fer CV, va ser fa cinc anys, i no va ser per a juntar multituts, si no que va ser per a juntar valencians. Si vols te puc enviar les fotos sobre la gent que estava.
    Per cert, lo del vespino eixe famos, te jure que no el vaig vore, per si t'interesava, clar.

    En quan a lo del positiu, millor parlar en ells, yo vaig ser convidad com a valencianiste, no com a politic, pero no me vaig quedar a la paella, tenia suc d'anguiles i natalici. La familia es lo primer.
    Ah, t'has deixat que tambe estava la Ablanedo.

    Per a puntualisar, dir-te que els que votaren al PP per lo del vot util, foren molts. El PP va saber vendre molt be que el pancatalanisme de PSPV-BLOC-EU podria governar i fer lo que ha fet ell amagades.
    En quant als que no votaren tambe ne foren molts, pero com be pots comprovar aixina i tot, UV i CV tragueren mes vots que el BLOC. Pero com anava de la maneta de EU, van obtindre tres consellers.

    Be, que tingues un bon dia Marquesat, i fes el favor de llegir lo que fique, que te fas un embolics tu soles... =)

  9. Anónimo dijo...

    Aixó de la prova del "pollen" que diu marquesCAT deu de ser la malaltia eixa que patixen els renegats com ell i que els fa desijar que el vei de dalt la tinga mes llarga. jejeje

    Per cert, viure per a vore. Te jure germà que la paraula que me demana per a verificar es "broch"

  10. Marquesat dijo...

    Una altra coseta... el Bloc treu diputats gràcies a EU? potser si... pero, i els mes de 300 regidors que tenen arreu de les tres províncies? CV q te, 2 peleles en silla i un altre d'alcalde a un poble de 400 hab? molt be, en les pròximes, sentandreu president, segur. ;)

  11. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Molt be Marquesat, com vullgues tens rao.
    El que tu sigues un membre del BLOC i estigues nervios per que forces com CV o UV puguen traure mes vots que vosatros, es cosa teua, no meua.
    En quant a si el BLOC te, CV te ... me dona igual, es mes, estic segur que dins d'uns mesos no proclamaras lo mateix, i recordaras El BLOC tenia... i aixo es frut de lo que heu sembrat, per que se pot enganyar a molta gent durant molt de temps, pero sempre...

    Per cert, tin en conte una cosa que resumix molt be al BLOC ... Es el esclavo el que habla la lengua de su amo...

    T'espere en el proxim articul ;)

  12. Marquesat dijo...

    Encara que ho parega, no soc afiliat a ningun partit, esque et veig molt convençut en que jo soc del bloc, i només t'ho pose d'exemple per a que veges.

    "CV o UV puguen traure mes vots que vosatros", no digues tonteries home, que després t'ho tiraré en cara i em riuré de tu i em sap mal xe!

    "En quant a si el BLOC te, CV te ... me dona igual" clar! ara et dona igual!! quan tu parles de numeros no pasa res, i si parle jo et dona igual jajajaja molt be home molt be.

    En quant a lo de enganyar... jo crrec q la gent fa més cas a propostes constructives, i no nomes a la unica proposta de CV "anticatalanisme", no podeu viure sense ells! la gent no te un duro i es preocupa per tindre treball i demes i vosaltres seguiu en les vostres tonteries de "els catalans han fet, els catalans diuen, els catalans pensen....", qui collons vos te que fer cas? com sempre, ningu.

    Sou uns peleles.

  13. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    jajajaa Marquesat, t'has superat.
    Yo no estic convençut de res, ni tinc ningun interes per colocar-te en cap lloc, eres tu soles el que diu les coses.
    En canvi, si pareix que tu vols colocar-me dins d'este o l'atre partit, total suponc per a poder dir que este blog es politic, i que pertany a eixe partit.
    Puix no, sent desilusionar-te. I que conste que tinc molt bones amistats tant en CV com en UV, per lo que sobre les propostes, te puc dir que ne tenen mes i millors que les que tu pots mostrar per a ajudar a eixir de la crisis.
    Per que si per a ajudar a eixir de la crisis, es bona proposta gastar-se 3 millons per a fer un acte pancatalaniste... ¿saps quants podrien menjar, tindre una beca per a estudiar, pagar els llibres d'escola dels nanos o per lo manco a anar traure's un carnet o tambe traure's el graduat per a poder optar a mes treballs? Puix imaginat que en 3 millons ixen molts sopars. Com veus eixa proposta de l'acte, no es massa favorable.
    Convertir en BIC les normes de Castello... Home si tens en conte que eixes bases, no normes, foren copiades de les del IEC, i que no existix cap acta de reunio, ni cap proyecte alternatiu que les valide... ¿Saps que podrien fer en eixos diners? ¿Que te pareix aumentar el numero de mestres per a que moltes classes no se queden sense mestre per culpa de les baixes?
    Ah, me s'oblidava atra proposta bona seria impedir que les taronjes Marroquines competixquen en Europa en les nostres ¿Que te pareixeria si algun representant politic nostre alçara la veu i per fi defenguera el nostre camps?

    Veus, en un momentet, tres propostes de CV i UV que no tenen res que vore en l'anticatalanisme que tu menciones. Es mes, si vols te'n puc passar mes, soles tinc que enviar un mensage i me les fan arribar. Es mes, si vols, per a la precampanya, me passes les teues i les comparem.
    Aixina n'hi haura igualtat de propostes.
    ¿Es aixo lo que volies?
    Per cert, pelele es un castrellanisme, en Valencià se diu simplement ¡¡¡NINOT!!! (pensa lo que vullgues)

  14. Marquesat dijo...

    Clar! lo que tu anomenes pancatalanisme la gent normal ho anomena CULTURA. Es molt bonoc dir... els diners de algo que no em pareix be es poden gastar en estes o altres coses... gran proposta si senyor! segur q vos vota molta gent! es com si jo et dic: els diners que arreplega el GAV enlloc de gastar-los en fer pintadetes i actes vandàlics, podrien donar-los a la gent necessitada. Veus? jo també se fer propostes! i si, et dic pelele, castellà, valencà o anglès, es un aparaula que se m'ha apegat d'un amic, tan greu es?

  15. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Si Marquesat, tens rao, el ancatalanisme molta gent el nomena CULTURA, pero ¿es realment aixo?
    Inculcar valors politics i adoctrinar a la gent ¿es cultura?
    Ensenyar una llengua aliena a la nostra i dir que es la nostra ¿es cultura?
    Ho sent Marquesat, per a mi seguix seent pancatalanisme i de cultural, soles te el nom que li voleu posar, res mes.
    En quant al GAV per a la teua informacio, ha estat tot l'hivern duplicant les donacions a gent necesitada, i sense rebre cap subvencio, soles dels diners que ingressem els socis, i d'ajudes personals,¿coneixes alguna entitat pancatalanista que siga capaç de fer-ho?
    En quant a pelele, soles era una matisacio, no crec que siga tan greu, pero podent gastar paraules valencianes, no veig el fet de gastar-ne castellanes ni catalanes, aixo es CULTURA Marquesat i ensenyança.
    Per cert, seguixc preferint NINOT
    P.D.:No se per que dius que el GAV fa actes vandalics. YO no n'he vist cap. Protestar es un dret i un deure, no li veig ahi lo vandalic.

  16. Marquesat dijo...

    Així entre les seues accions més sonades tenim, entre d' altres, el Boicot a l' acte de David Rosenthal a la Llotja de València amb motiu de la seua traducció del Tirant lo Blanc a l' anglès, en gener de 1985.[9] Militants del GAV, entre ells, Carles Recio, varen soltar ratolins per la Llotja per impedir que es realitzara la conferència.[10]

    Juan García Sentandreu va reconèixer davant un jutge haver atacat amb ous un cotxe de la Televisió de Catalunya en el marc d'una manifestació il·legal contra el Consell Valencià de Cultura en la qual també es va atacar als membres d'aquesta institució oficial.

    Pel assalt i robatori al Casal Jaume I del barri de Russafa,[11] Portat a terme per Alejandro Esteve Caballero i Amalia Lidia Bonheme, els tres membres del GAV van ser condemnats a penes de presó.


    Alejandro Esteve era, en el moment de portar a terme l'assalt, membre de la junta directiva de les Joventuts del GAV. A causa de aquesta condemna, les JJGAV van ser expulsades del Consell Valencià de la Joventut. A la seua vegada, el GAV va expulsar a Alejandro Esteve de l'associació, després d'això va fundar la Plataforma Jovenil Valencianista.

    El 1 de desembre de 2007, membres del GAV repartien pamflets als voltants de l'institut d'ensenyament secundari La Garrigosa, en Meliana, en els quals constaven fotografies i dades personals de professors de l'institut (com la seua adreça personal), als quals s'acusava de "catalanistes". En aquests pamflets s'animava als veïns a "plantar-los cara". Aquestes accions han estat comparades amb la realització de "llistes negres" polítiques.

    El 14 de desembre de 2007 membres de les JJGAV van assaltar el Casal Jaume I de Sueca amb la intenció de rebentar la presentació del llibre "Èric i l' exèrcit del fènix" d' Èric Bertran que es portava a terme en l'interior, agredint a diverses persones. Quatre dels atacants van ser detinguts per la policia local.

    Al gener de 2008, membres del GAV van realitzar pintades amenaçadors i xenòfobes en el local de l'associació cultural Ca Revolta i del Centre Social-Bar Terra [14], vinculats al món progressista i nacionalista i a l' Esquerra Independentista respectivament.

    Eixe mateix mes, el Casal Jaume I d' Acció Cultural del País Valencià a Catarroja, va ser atacat per uns desconeguts amb una bomba de salfumant mentre se celebrava una reunió de la Plataforma Salvem Catarroja en el seu interior. Les víctimes van fer públiques les seues sospites de la implicació en els fets del GAV. Recentment, membres de la plataforma havien rebut amenaces de mort telefòniques, i els barracons que utilitzaven per a emmagatzemar el seu material havien estat atacades mentre la plataforma celebrava un cercaviles contra l'especulació. Diversos objectes havien estat sostrets i altres trencats o pintats. Els autors havien signat amb les sigles "JJGAV" a els barracons.[15]

    Al febrer de 2008, la seu del Bloc Nacionalista Valencià va ser atacada per un grup de persones, que van realitzar en la seua porta pintades i van inutilitzar el pany. El BLOC va vincular a aquestes persones amb el GAV.

    El novembre de 2010 el Grup d'Acció Valencianista va enviar una carta denuncia a la UNESCO criticant la candidatura dels castells per entrar a formar part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, amb l'argument del perill per la participació de menors en la cultura castellera de Catalunya. Amb la intenció de fer veure que també des de València "poden tenir intromissions en la cultura catalana" La denuncia fou desestimada.


    Segur que encara hi ha moltes mes! dius que els del gav no cometen actes vandàlics?... tot aixo no crec que fomente la pau no? va home va!

  17. Anónimo dijo...

    osties MArquescat quin tros de pardal bobo que estas fet.No s'enten un merda de lo que has copipegat.
    ¿al gener? ¿Eixe qui es?, no me sona. ¿O es algun lloc? Ho he buscat en google maps i sols ixen puestos en cagalonia i en les balears. Te ho jure. La gent del GAV no crec que vajen fora de la seua terra a fer res. No com els autobusos que fleten els imperialistes catalans pera que pugau lleparlos els culs sense tindre que anar vosatros alli. A vore quin dia te vestixes de dignitat valenciana, indigent cultural, almoiner llingüistic.
    Pensava dirte porrito, pero com de segur es una paraula que els teus amos no te dixen gastar i tal volta ni la coneixes tambe he pensat en dirte llepaculs que es mes grafic. Pero com me pareix una paraula un poquet grosera te dire que eres un porrito en mans dels catalans. Els teus amos catalan dirien de tu que eres una "titella" que es una de les paraules en les que els fascistes catalaners intenten ofegar la dolça Llengua Valenciana.
    Au, porrito, pelele, titella (sic). Estudia home, estudia. De segur que si estudiares mes no votaries lo que votes.
    Rep un fort despreci del teu enemic adlerta.

  18. Marquesat dijo...

    quanta educació!! diuen que la veritat fa mal, els dos ho acabem de comprovar. Salut!

  19. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Be Marquesat, veig que tu encara vas per lliure. I que conste que se que no servix de res aclarir-te certes coses. No se per que pero tinc la sensacio d'haver contestat este mensage ans.

    Primer, l'acte de Davit Rosenthal en la Llonja va ser una charlotada, res mes. En epoques en que se soltaven porcs i patos en les festes, soltar unes ratetes per a fer unes rises, no crec que fora cap delicte, i manco tenint en conte, que este Davit, en sa traduccio a part d'ometre que l'autor confessava haver escrit en llengua valenciana, declarava català al mateix, i catalana a sa llengua, com pots vore tot un atreviment sobre tot en temps a on els valencians no estaven hipnotisats com ara.

    Segon, els ous, que greu... vols que te enuncie les votes que ha passat igual o pijor contra coches de valencians, sigam serios home.

    Tercer, lo de sempre lo de Esteve. Pero fins a quant aneu a recordar este fet. Esteve va complir sa pena, es mes, com diuen els estatuts i segons ells va ser expulsat del GAV, per vandalisme. Cosa que no pareix que enuncies, soles que va ser per que els expulsaren injustament del Consell Valencià de Cultura. Crec que deuries de d'informar-te millor ans de escriure estes coses.
    Esteve va pagar pels seus actes, anaven a fer una pintada (cosa que els teus amics saben fer molt be, ¿no?) i ell i algu mes (tambe aci falta informacio en la copia (Alejandro i Amalia ne son dos no tres)) igual per culpa de sa joventut, si vols podem quedar un dia en ell i mos ho conta als dos ;),se'n passaren i pagaren per aixo, res mes. ¿Qui no ha fet coses de jove que despres ha pagat?

    Quart, els famosos panflets. Simples quartilles en les que s'ensenyava res mes que la foto que tenia penjada cert mestre en el seu blog al que obligava accedir als seus alumnes per a descarregar-se treballs i demes. Una foto, per cert, molt graciosa en la que apareixia en una Herrico Taberna baix d'una ikurrinya i una estelada en un lletrero de Espanya t'afixia. Com pots vore tot un atce de violencia ensenyar als pares lo que els obliga a vore el seu mestre ( persona que te que cuidar un poc sa image i els seus fets puix, com un tutor, es punt de referencia per a molts alumnes, per lo que te que ser tot lo neutral i democratic que puga a la vista d'ells).

    Quint Erik el famos Erik, li vaig dedicar un articul, ¿recordes?

    Sext Pintades en Ca Revolta des d'a on se va començar una creuada contra els valencianistes... Per cert, ¿eixa pintada contrarresta la que varen fer en la seu del GAV?. Recorde que en el GAV inclus n'hi havia un punt de mira. Aixo es mes xenofop, ¿no?.

    Septim, en esta cap tambe la hui, amenaces, pintades sense nom, panys inutilisats... ¿quines proves tenen per a acusar al GAV?. ¿A on està el jui? va Marquesat que ya som majors.
    Mira, fa un temps, el GAV denuncià a certa persona que pillarem gracies a una camara de vigilancia, per inutilisar els panys de la Seu. Ademes n'hi ha jui i sentencia.

    Nové, lo dels Catellers jajajaajaja, aixo tambe es un acte vandalic, ¿no?.Tin trellat home.
    Catalunya ha criticat totes les candidatures valencianes, inclus ha influït de forma negativa en moltes centencies a favor de coses valencianes. I que el GAV escriga una carta a la UNESCO denunciant que en una torre de sis pisos corre perill un chiquet es intromissio i vandalisme. ¿que mes?.

    Com veus, si estes son les teues proves de vandalisme del GAV. Un dia te fare yo memoria dels teus amics de Falsos Maulets (coaccions, pintades amenaçants...), les famoses manifestacions del 25 d'abril en cristals trencats en edificis, Ajuntament i Generalitat, moviliari public destrossat..., els atentats dels democratics Terra Lliure, i molts mes, pero te deixe estos per a que pugues desmentir-los.

  20. Rosa dijo...

    Marquesat, no se que vols dir en el teu últim comentari.
    ¿Educació? si has segut tu el que has dit "peleles" mes concretament has dit Sou uns peleles. ¿que vols que te digen si templat tens raó? home...
    Ademés, la veritat a la que te referixes ¿quina es, la que t'han dit o la que t'acaben de desmontar?

    Per cert un abraç Jose

  21. Marquesat dijo...

    Desmontat dius? jo crec q ha confirmat moltes de les coses que he escrit, rosa obri l'ull!

    de totes formes son actes vandàlics i tu mateix ho confirmes, en això tinc prou.

    salut!

  22. Rosa dijo...

    ¿Que obriga yo l'ull?
    Marquesat, crec que eres tu el que deuria obrir-lo, no yo.

    Yo crec que jose t'ha demostrat prou clarament que no son actes vandalics.

    ¿Ho has llegit, o soles has mirat els dibuixets?

  23. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Tranquila, Rosa, es que MArquesat es aixina.

    Ya me contaras com comfirme yo que son actes vandalics.

    Per cert, no m'has contestat a lo dels atres grups. ;)

  24. Anónimo dijo...

    che no li demaneu a Marquescat que obriga l'ull. ¿no vos pareix que ya el te prou obert?
    i conste que no tinc res en contra de que ad alguns els agrade la sodomía. Pero si vol regalar algo que siga seu. En lo meu que no faça ni oci ni negoci.
    soc adlerta