YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

sábado, 10 de octubre de 2009

El BLOC i sempre el BLOC

Durant la provesso civica del 9 d'octubre, dia de la Patria Valenciana, uns quants membres del BLOC (50 segons ells, 25 segons la policia) vullgueren integrar-se dins d'esta.
Durant tota la semana, en totes les pagines i mijos de comunicacio, el BLOC, informava de la seua intencio de formar part de la provesso.
Durant tota esta semana, tambe, totes les associacions valencianistes, informaven al delegat del govern de lo perillos que podria resultar esta decisio.
Fent cas omis el delegat, i enfundant-se dins de la mascara del victimiesme, els membres del BLOC van acodir ad esta provesso civica.
El moment no podria ser mes oportu, despres de la baixada de la senyera, quant tot el valencianisme estava pendent de l'abaixada i de les salves. Un grup de membres del BLOC, enfundant banderoles taronja, s'obrien pas cap a la provesso. Ni una Senyera, ni un minim distintiu valencianiste, soles anim de provocacio cap al poble valencià.
La seua entrada va ser poc manco que afortunada, en un minut, els membres del GAV, els tancaren el pas, convidant-los a que no entraren i retrocediren, puix consideraven l'acte una provocacio.
Rodejats per la policia els membres del Bloc, insultaren i increparen als membres del GAV,que en cap moment mostraren violencia.
En uns moments, la plaça sancera, increpava als nous venuts, ningu volia que s'uniren a un acte en el que no creuen.
Recorde en uns mensages en certa pagina, en que els mateixos membres, interpretaven l'acte com a una provocacio, i que si era pel simple fet, no veen en aço cap gesta historica, si no tot lo contrari "Acodir a l'acte sense creure en ell, es una calamitat, i pretendre fer publicitat d'un fet aixina, una covardia" estes eren mes o manco les seues paraules.
Ademes, intentar entrar dins d'un acte valencianiste per a despres per la vesprada fer-ho en un acte pancatalaniste, no te cap sentit, si no es busca en aço marejar i enganyar als dos bandos.

Durant la vesprada, els membres del BLOC, furiosos per no haver pogut entrar en la nostra Provesso civica, acompanyaren com ya havien dit, la manifestacio pancatalanista en el Cap i Casal.

I es aci a on verdaderament, descobrim, el per que volia el BLOC pasejar-se en mig de la provesso, per a poc despres, poder lluir la Real Senyera pels carrers de Valencia humillant-la dins d'una manifestacio pro Països Catalans, mostrant aixina a tot lo mon, que Valencia ya ha segut invadida per les forces pancatalanistes. Invadida, pero no conquistada.

I es que fins els lema, no podia ser mes gracios per a tal acte.
¡SENSE VALÈNCIA, NO HI HA INDEPENDÈNCIA!
Ara comprenc, o per lo manco heu intente, l'interes en canviar l'accent al nostre Regne, per part de l'AVLLc, el BLOC i demes catalanistes. Per que si no, ¿com anaven a fer esta rima? Ni Hitler en la seua propaganda, haguera pogut competir en ells.

I es que inclus el seu cartell, pacifiste, clar, mostra incompatibilitats per si mateix.
Vosatros mateix, llegiu l'ultima paraula gran del mateix.
Socialisme, i ara mireu esta foto de l'acte civic, en la Plaça Sant Agustí.
Per que no me negareu, que no es civic, cremar imagens del president del govern, de partits politics, inclus de presidents (socialistes) d'atres països.
Si penseu lo contrari, segurament es per que no sou tant progres com creeu. O simplement per que sou uns fascistes que no deixeu expressar-se lliure i pacificament a gent sense odi com esta.

I es que clar, en un pais com Espanya, cap tot, un president en flames, un acte contra natura, i sobre tot, rendir honors a unes banderes inconstitucionals, i crear uns mapes que justifiquen el fanatisme i l'ansia antivalencianista de certes associacions i partits politics.
En fi, tot un eixemple de civilisacio i de bon fer.

Com el manifest que va llegir un portaveu dels Sindicats d'Estudiants del Països Catalans en el que dia "hi ha que continuar lluitant des de les aules per un ensenyament públic, de qualitat, no patriarcal, i en català"
Com podeu vore tot un acte de democracia i valenciania. Segur que inclus duyen l'image de la nostra Mareta en lo cor.
Manco mal que Hitler ya es part de l'historia, per que estos serien segur uns aliats dignes i de la seua altura.

Per a que despres, encara vullguen criticar el com grups com el GAV, impedix que formen part de la nostra provesso i manco el dia de la nostra patria valenciana.

Si fins i tot en els videos que va gravar Morera, no tenen ni idea sobre l'acte en que volien participar.
Mireu, si no este video

"¿com se diu?... la marcha Real valenciana...¿no?"
Puix no, resulta que quant toquen l'himne, dieu que es una burla i un disparat, o simplement que no representa a Valencia, si no al Cap i Casal soles, i ara a una pesa d'ell, que es va fer per a la senyera, li dieu marcha Real. Es que teniu tanta idea de cultura valenciana com yo de la hawallana.

En fi, espere que vos doneu conte, de que en Valencia, els valencians som mes que simples charnegos, i que per molt que heu intenteu, no podeu enganyar a mes que als vostres propis simpatisants, que cada dia ne son manco.

Es una llastima, que el poble valencià, comence a donar-se conte tart.
Pero lo mes important, es que a pesar de les tactiques del pancatalanisme, els valencians, 20 anys despres, hem tornat per fi al Parterre, per a poder ensenyar al poble que realment, ni som blaveros, ni ultres, som simplement Valencians.
Gracies Manolo, gracies GAV. Per fi podem dir que ahir en Valencia es va respirar valenciania, encara que com en tots els llocs, tinguerem que defendre soles la nostra identitat.

Per cert, i dedicat a totes les pagines Pancatalanistes que diuen haver vist a la gent alçant el braç tipo cara el Sol, aci vos deixe la foto que tanta polemica ha creat.Demane per favor que pulseu en ella per a vore-la en gran.
Com podeu vore, uns quants jovens del GAV, alcen els dits index o senyalador i el miger fent una V senyal de VICTORIA, i tambe primera lletra del nostre Regne. Regne que va celebrar el mateix 9 d'Octubre la seua conquista, i no creacio, per part del Rei En JaumeI.

8 comentarios :

  1. Anónimo dijo...

    No poguí estar en el parterre. A l'any que be de segur que podré acodir en el meu major, que ya estará fet un homenet.
    No se si Anfós Ramón Recitá alguna poesía, com crec que estaba programat. Pero hui me be al cap un poema d'ete gran valencianiste i per a no enganyarme vaig a per el llibre...i copie aci un tros...

    "No plores, poble meu.
    Si tens els ossos
    corcats i contrafets, es per que suques
    el plat en un dit gros que tot ho infecta.
    Tens fills
    o encara llengües sense rabia
    que es tomben com l'espiga dels arrossos
    quan bufa el mal ponent que ve d'aon sempre, o gela el tramontana fins la parla..."

    Ah. Soc adlerta

  2. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Puix series dels pocs que no va acodir.
    N'Anfos mos va recitar, i mos va fer una charradeta. Com sempre impresionant.
    Pese que per culpa de la mani pancatalanista molts no pogueren asistir, i molts tinguerem que pegar una volta a Valencia, el Panterre estava ple.
    Tots lluint les Real Senyeres, i tots cantant l'himne quant acabà l'acte.
    La paradeta no donava coll. N'hi hague inclus que reforçar en mes gent.
    Tot un exit.

  3. BILLYJOE dijo...

    El fracs del bloc es evident, pero encara hi ha que fer faena, els partits politcs valencianistes deurien de fer mes politica economica aprofitar la crisis i cascarli al PP al fi i a la cap a la gent lo que li importa son els titos.
    Totes les associacions valencianistes tenen que treballar al maxim per recuperar la ilusio de ser del moviment valencianiste un moviment de la nostra terra i no de la de atres.
    Felicitar a tos els valencians que participaren en el 9 de octubre.
    salut amigachos.

  4. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Gracies Billy.
    Per cert, no mos varem vore, a vore si coincidim i mos fem una cerveseta.
    Pero en tranquilitat jeje

  5. J.Ferrer dijo...

    Lo del Bloc són ganes de provocar. Ells ya tenen el seu dia de festa (el 11-S); pretendre manifestar-se el 9 d'Octubre és com si els marroquins que volen anexionar-se Ceuta i Melilla se manifestaren en Ceuta en el seu dia gran.

  6. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    O com si demà 12 d'Octubre vullgueren manifestar-se tots els independentistes.

  7. Anónimo dijo...

    I perquè no poses més fotos del acte del GAV en el Panterre, on es veu tota la gent en el braç en alt fent el símbol feixista?

  8. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    jajaja com vos agrada fer el fantasma.
    Mira te vaig a ficar eixa foto, pero te la vaig a ficar ara per a que veges, que el GAV mai alça el braç, simplement vosatros veeu o voleu vore algo que no existix.
    Si algu alça el braç, es el pancatalanisme, que va triumfar en esta epoca, si no veges d'aon era Prat de la Riva o el mateix Fuster al que vosatros adoreu.
    En la foto, se veu clarament com uns jovens del GAv fan la senyal de VICTORIA, en els dits index o senyalador, i el mig fent una V.
    Es conegut que eixa mateixa V es la primera lletra del nostre Regne.
    Que el mateix 9 d'Octubre celebrava la seua reconquista.
    Fes el favor i ves a l'oculiste, que lo teu es mes que simple miopia.
    P.D.: ¿vols foc?