YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

lunes, 5 de marzo de 2012

El BLOC, #Intifalla i atres Antivalencianistes

Soc conscient de l'alcanç que pot supondre hui el fer este articul, pero tambe ho soc que he volgut deixar de costat sentiments i sobre tot deixar de costat per uns dies les protestes i lo que representen per a relaxar-me u fruir de la nostre festa nacional com son les falles.
El primer de març publiquí el pensat i fet, en l'anim verdader de juntar-mos tots baix els plecs de la nostra Senyera i fruir les falles sense incident i sense la mes mínima agrasio per part de ningu, pero com sempre i els de sempre estan decidits a fer de les falles una batalla campal, pel simple fet de no creure en elles.

Puix be, fins aci hem arribat. Molt m'he callat i molt mes he tingut que soportar yo i en la meua representacio durant lo que dugam de mes, les nostres falleres majors (deixant a banda els politics, si seu mereixen o si no). I dic soportar, per que com a bon valencià se lo que significa per a tots mosatros les falles, no soles l'acte, el monument, si no mes allà el sentiment. Eixos casals des d'a on en son dia eixiren imminents politics i prestigiosos senyors que vullgueren fer del nostre Regne un Regne millor, ple de pau i prosperitat, pero aixo sempre ha molestat, i com no, sempre ha segut precis coste lo que coste fer desapareixer del mapa el mon faller. Unes voltes politisant-lo i, simulant protegir-lo, absorbint-lo per l'Ajuntament i atres administracions, creant una Junta Central rendida als peus dels politics, i atres (com fuster i tot el sector pancatalaniste) per mig de l'insult i la coentor ridiculisant la nostra mes volguda festa coma un acte mediocre i fora de to. I crec que arribat el moment debem d'unir-mos tots d'una volta i lluitar contra l'injusticia per que tots som d'una o atra forma fallers i tots sabem realment que costa i quin sacrifici fa tot faller per a poder fruir de la seua festa durant soles cinc dies, per que tambe es cert, que esta festa que tant mos representa ha deixat de ser realment festa quan s'ha basat tot en soles el dia de Sant Josep, seent laborals tots els demes dies.

Hui m'he alçat sorpres per les noticies, tots ho hem sentit, pero ningu esperava que fora per a tant, i aixina llamentablement ha segut. Les falleres majors, que despres de vencer totes les adversitats han conseguit per fi vore fet realitat el seu somi de representar a la dona valenciana enguany, s'han vist someses als insults per part d'un sector tan minoritari que no ha fet falta cap antidisturb, simplement en dos agranadores els han despachat de la porta de l'ajuntament, tant minoritaris que encara que han contat en tots els mijos als seus peus oferits pel sector pancatalaniste per excelencia no han conseguit reunir mes que 30 persones als peus del balco. I damunt dirigits per l'assessor municipal de Compromis Giuseppe Grezzi, qui va gravar tot l'acte el primer dia com en el futbol per a corregir els possibles erros o, esperem que no, com va passar en Corea del Nort quan va morir l'emperador per a difondre a tots els mijos i castigar o eixecutar als que no ploraren prou. Llamentable, senyors.

I dic llamentable, per que no es prou que este sector haja alimentat el foc del retalls fent que precisament l'escola a on va el seu maxim responsable haja segut la que ho haja començat, ni que justament fora la seua representant (la de les camisetes, que clar com ella, o mosatros, si que paga les cotes es fallera) i el seu representant del Congres dels Diputats els que han ences la flama, si no que han recurrit als seus cadells de Maulets per a que eixes confrontacions en la policia foren tot un espectacul retransmes per tots els racons del mon gracies com no a l'ajuda "desinteressada de totes les plataformes pancatalanistes tant valencianes com dels Comtats que han sabut i molt be vendre el producte disfrassat de 15 M (colectiu al que accediren com a simples mirons i que han copat gracies al gest desinteressat de Ca Revolta, ACPV i atres de quin nom no vullc ni recordar, fent d'esta manifestacio popular tot un acte de pancatalanisme que ha segut principalment rebujat des del seu principi (del 15M) en tota Catalunya)". Tampoc es prou que cert cantant sense nom, puix no en coneixen ni en el mateix Torrent, haja segut junt al seu amic el que registrara lo de #primaveravalenciana, ni que justament aixo tot ha coincidit en l'arribada d'un nou diari catala a Valencia el ARA, ara han volgut atacar fins i tot a les falles per mig d'un #intifalla.

Pero este ha segut el seu fi, i sobre tot esta ha segut l'ultima eixida que des de Valencia estem disposts a aguantar ad estos grups no radicals, puix aixo significa arraïlats a la terra, i ells mes be estan arraïlats a atra, si no sense vergonya i antisocials. Ya n'hi ha prou.

Intifalla es un moviment que va naixer en Alzira en el 2007, i que ha segut capitanejat per l'Assamblea de Joves d'Alzira El CAU. No ha naixcut hui del res, ni ha segut frut de ningun acte espontaenu, si no que ha segut creat des de fa molts anys i ha aprofitat just este moment per a poder fer negoci. Si negoci, puix de la mateixa forma que el domini se va registrar pel BLOC(compromis), estos tenen fet ya el merchandising i tot, per mig de pegatines i camisetes, espere que no tinguen tambe tasses per a la llet i plats per als cereals.
Com a moviment te molt clar el seu objetiu, i crec que yo no soc ningu per a discutir-lo, pero es bo de saber per lo manco per als fallers i per a tots els valencians:

Por eso hemos puesto en marcha nuestra respuesta ante los que se olvidan de que no todo el mundo tiene dinero para formar parte de ninguna de esos grupos de exaltacion del mas vulgar capitalismo como son las fallas. Como respuesta ante la desesperacion de los que no entienden que en una ciudad como la nuestra nunca exista una alternativa al garrulo-blaverismo.
Por eso esta serie de conciertos llevan el nombre de Intifalla. Ya llevamos tres años luchando contra la imposicion cultural. Somos la resistencia ante la orterada general.
Esto no quiere decir que estemos en contra de los falleros ni mucho menos. Respetamos el derecho de eleccion de cada persona para hacer lo que le de la gana. Al mismo tiempo que pedimos respeto para los que, sin querer cambiar ninguna tradicion, queremos tener mas variedad durante las fiestas. Ya que las sufrimos todos igual (calles corta
das, ruido, bandalismo autorizado etc, etc...).
Por la dignidad de las personas que tienen que soportar todos años la misma historia



En fi, aixo es lo que hem demanat mosatros, respecte, i sobre tot les falleres majors, pero clar, com per ad ells les falles son soles l'exaltacio del mes vulgar capitalisme i un acte del garrulo-blaverisme, puix lluiten contra elles. Pero lo mes curios es que diuen de les falles que son una impossicio cultural i que ells son la resistencia, clar pero no volen canviar cap tradicio. Volen que vinguen grups de musica politisats i pancatalanistes per a adoctrinar mes si cal als nostres jovens. Grups que per cert, ha subvencionat fins ara el PP, i ha permes actuar en molts pobles a on ells han governat, rebujant i deixant en l'oblit ad atres valencians i valencianistes que soles han buscat l'entreteniment i l'enaltiment de la festa i del nostre Regne.

En fi, i per a tots els fallers i sobre tot per a tots els valencians ya està be, que estos #intifalla, no son mes que una mescla del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Maulets, Endavant, Joventuts d'ERPV, BEA, BLOC(ara Compromis) i poc mes, disfrassats d'indignats com o podrien fer d'ovelles, puix tot lo que mos oferixen es pancatalanisme i odi cap a Valencia i les seues costums. Mireu les fotos i compareu. I que lo mes mal de tot, per a res representen als estudiants, puix com se pot vore en un forum al que ells son assidus, el seu representant te ni mes ni manco 42 anys. ¿Existirà algun intifalla en Facebook o en alguna atra ret social que ho demostre? No ho se, pero si se d'a on venen els tirs.

Ya voreu com en Abril per a les trobades que costen uns 60.000€ per poble ya ha passat tot, i aixina poden seguir adoctrinant en elles. Clar pero aixo es tradicio per ad ells, les falles no.

Bones falles i bones mascletades, i que per fi regne la cordura i tingam la festa en pau.

2 comentarios :

  1. Anónimo dijo...

    Molt bon articul, la veritat fa mal ad alguns.

    Un abraç

  2. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Moltes gracies, pero la veritat, no ho faig per fer mal, soles intente mostrar la realitat.
    Un abraç