YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

lunes, 6 de julio de 2009

Gandia i el correllengua

Fa uns mesos, un grup de jovens van protestar en Gandia davant del correllengua. El per que puix molt facil, per que com a valencians, no aguanten que un grup de fanatics, vinguts la majoria del nort-est peninsular, chillen consignes i s'atrevixquen a afirmar que el poble valencià li deu tribut i obediència a l'incult poble català.

Com be sabem, la contra manifestació, encara que com esta fon pacifica està penà.Puix segons les forces de seguritat, son causa de incitacio a la violencia.
Si ad aço li sumem que una dona, Pepa Chelsa, va ser ferida per una pedra en el cap. Ya tenim la mescla. El resultat la identificacio i posterior citacio de 18 jovens. Que foren tratats en tot moment per la prensa com a poc mes que terroristes.

Pero els fets foren molt diferents, i ara uns mesos despres, la justicia dona la rao a estos jovens, puix encara que protestaren per la manifestacio heu feren en tot moment pacificament, no impedint en aço la marcha del correllengua. Simplement mostrant el sentir d'un poble, en valencià que està un poc mes que fart de que li fiquen sempre la cama per a no deixar-lo alçar cap. Fent-lo sempre esclau dels veïns del nort.

Aci vos deixe el auto, per que si vos haveu fixat, per a criminalisar al GAV, se sumaren tots els diaris, inclus el Pais, pero per a mostrar el fallo, no s'han dignat ni per casualitat a fer un raconet en ningun diari, ni en els regionals.

Enhorabona germans. La veritat sempre triumfa. Enhorabona GAV.

4 comentarios :

  1. Anónimo dijo...

    Si, segurament eixa dona es va tirar una pedrada al cap ella sola.

    Per cert, "Pepe Chelsa"????? informat un poc dels noms home!!

    ah! i per altra banda eixos moniatos havien de estar tancats, per feixistes i racistes, i sino, entra al youtube i mira la manifestació de gandia del GAV en la que s'escolta perfectament "moros no, moros no" en un moment de exaltació.

    salut!

  2. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    Perdona pel retras, coses de faena.
    lo de PeP es una errata, es Pepa.
    A lo de que veent el video del you tube sobre la manifestacio del GAV en Gandia. ¿que volt que te diga?
    Per primer lloc, que te compres un sonotone, o que deixes de vore el moment Teniente del Hormiguero.
    En segon lloc, que sigues d'una volta per totes coherent.
    Com pots comprovar la cançò diu molt clar:
    "warros no, warros no..."
    El significat de la paraula warros (porcs,cochinos...) els pots vore en totes les pagines valencianistes que se precien. Al cap i al fi, feixiste,raciste i blavero, no es que digam pirops.
    Vinga i no condenes al que defen la seua terra. Al cap i al fi, soles dius lo que sents. Tin un poc de sentit comu.Pensa ans de condenar, que aço es una democracia, ¿recordes?

  3. Anónimo dijo...

    Ningu del GAV va tirar la pedrà perque eixa pedra era d'un balco, segon, els antidisturbis estaven davant del GAV ¿i no varen vore al que tirà la pedra?, i tercer, el GAV estava a 200 metros del CorreMerda per lo tant és IMPOSSIBLE que la pedra aplegara alli.

    ¡¡FORA NAZIS-FASCISTES DEL REGNE DE VALÉNCIA!!

  4. Anónimo dijo...

    Que llàstima que els migos de comunicació més importants siguen tant, pero tant partidistes.