YO SE QUI SOC. Vicent Savall
Nova pagina de la RACV

Seccio llengua i lliteratura

Paraules valencianes i traducció al català i al castellà

viernes, 26 de junio de 2009

El Cap de Setmana

Es curios, pero quant mes seguixc els passos dels catalanistes compulsius, mes risa me donen, i mes llastima, tot he de dir-ho. Per que la majoria d'estos "tontos utils", heu fan sens voler, impulsats pel llavat de cap que els han pegat en l'escola, impulsats per una ideologia que res te que vore en la nostra milenaria cultura valenciana.

Resulta curios un comentari que vaig llegir fa un temps en una pagina de documentació i lliteratura catalana.
"... mosatros els catalans, llunt de lo que fan els espanyols, nomenem principi o cap de semana a lo que el resto, s'ampenyen en nomenar final. Aixina, mosatros els catalans comencem la semana en festa, puix com a bons europeus, la semana no deu començar mai en dilluns."
He traduït la frase, per que en tanta T i tantes grafies chipiriflautiques, no entenia ni el principi ni el final. Per cert, gracies al traductor valencià català de llengua valenciana si.

O siga, que els catalans, com a bons europeus, no tenen fi de semana. Simplement sensacional.El divendres per la vesprada comença el principi de la semana catalana. Tot un triumfo, si tenim en conte, que el rest d'Europa, comença la semana el Dumenge, manco Espanya, i Valencia, clar. Mosatros, despres d'una semana de treball, el divendres per la vesprada, com a bon valencians que som, mos fem dos cassalletes i comencem en bon peu el nostre fi de semana.

No m'imagine, que tinguerem que començar la semana un divendres per la vesprada, es com si tinguerem que fer les cases començant pel terrat. Es que estos catalanistes quant se fiquen...


La veritat, no tinc paraules per a desfer esta desfeta, pero es que com a europeus que son, deurien dir-li cap de semana al dumenge, pero mai al divendres per la vesprada.Aixo seria lo mes europeu que podien fer. Lo mes "cult" que farien a part de canviar les dates de les festes, puix ya me direu, com se pot festejar un dia de derrota com si d'un dia de festa es tractara. Impressionant.
Si inclus tenim com a eixemple el Cap d'Any, Nit en que comença l'any, i el dia en que dinem en tota la familia. Dia que comencem l'any.

En fi, ells que seguixen a lo seu, pero mosatros, espere que seguim celebrant per tot lo alt les victories, i els fins de semana. Es lo manco que podem fer.
Que passeu un bon fi de semana amics.

4 comentarios :

  1. Anónimo dijo...

    Que culte que eres tio!! supose que això de celebrar les derrotes ho dius pel 25 d'abril... qua sàpigues que els blaverets volen fer tambe festeta ara en eixa data.
    I per a la teua informació et diré que el 25 d'abril només es CONMEMORA tot el que va passar. Que vols, que ens posem a plorar pels carrers??? simplement es cosa de mentalitats, i si nosaltres decidim fer festeta qua hi ha de mal? això no lleva que no estiguem ben enterats del que va passar.

    Au, bon cap de setmana figura!

  2. 0=€:::JOSE:::>. dijo...

    ¿pero els blaverets del bloc no van ya a la festa? pensava que si.
    Ah, heu dius pels valencianistes que festegen la data. Res, informat, i voras com des de Xixona va eixir un batallo en support de Felip V, per nomenar algun puesto del Regne.
    Sempre n'hi ha gent que festeja les victories de Castella., inclus en Valencia. Es lo que te la democracia.
    Atres festegen les festes de Catalunya.
    Es una llastima que el PP, ajudat per l'associacio d'Almansa facen tots els anys la conmemoració de la guerra.
    No crec que siga un acte per a celebrar, simplement, un pas arrere en la nostra historia.
    Si vosatros voleu fer "festeta", crec que seria mes oportu fer-ho atre dia.
    Com el natalici D'ausias March, dia de la llengua valenciana ( que enguany mos han denegat per falta de documentacio a ultima hora). La fira del llibre i de les antiguetats si se va fer, sense documentació).
    El dia del Crit del Palleter, no hem d'oblidar que tot el poble s'alçà en contra dels francesos, i que forem decisius en esta lluita.
    El dia en que Francesc de Vinatea va defendre els nostres furs davant el Rei Alfons II. Que bonico seria tornar a sentir de veu d'un Rei les paraules..." El pueblo de Valencia es libre, i no està subyugado como el pueblo de Castilla. Ellos me consideran señor, y yo les considero buenos basallos i compañeros..."
    Inclus el dia en que el nostre Estatut, va incluir l'himne, que com a centenari si han tractat de fer algo, poc pero algo, pero ningu sap quina va ser la verdadera historia de l'inclusió final dins l'estatut.
    En fi, com pots vore, dates per a festejar ne tenim mes que ningun atra Autonomia o Regne, pero com qui mana es Catalonia, res a seguir.
    Que passes un bon FI de semana, que encara queda un dia i mig d'esta.

    Per cert, ya me diras per que els calendaris del PROGRES solen tindre set dies començant des del dilluns. ¿A on teniu el CAP?

  3. Anónimo dijo...

    A vore per als pancorros que llegiu este blog. Lo del fi de semana en dumenge no es un invent de Franco ni de Isabel i Fernando pa conmemorar el 1492.
    Ve de la tradició católica per que Deu al septim dia de la creció descansá. En el antic testament este dia es el dissabte (el sabbath dels jueus).Pero desde el 150 D.C. l'iglesia católica canviá esta festa. Senc dirvos que en el 150 després de Crist catalonia no existía. Aixina es uqe com no soc jueu ni renegue de les tradicions históriques vos desijaré sempre un bon fi de semana. Bo als panques no.jeje
    Adlerta vos saluda.

  4. Anónimo dijo...

    ¿quán dius en sorna al amo del blog "que culte (sic) eres", a que te referixes?
    Lo de "culte" que es ¿que te cul? puix com yo. I com tu suponc.
    Si te referixes a "tindre cultura" en Llengua Valenciana si fores cult sabries que se diu "cult".
    Per ahi dalt han dit que eres del bloc , llavors no m'estranya que sigues molt "culte" pero poc cult.
    Si vols proves documentals grafiques que te demostren que esta paraula viva en el parlar del poble ya es gastava fa vora 400 anys li ho dius al amo del blog que segur que ne te . I si no, yo si ne tinc.
    Bon fi de semana tio "culte".
    Adlerta